29 juni 2024
13:00

Syrianska IF Kerburan

Referat: IK Oden - Syrianska IF Kerburan

Sista matchen för vårsäsongen spelades mot Syrianska IF Kerburan som precis som vi nosade på fjärdeplatsen i tabellen.
Vinst för vår del skulle innebära att vi var topp 4 inför hösten-
Men vi hade många spelare borta av olika anledningar, så vi hade lånat in Gabriel och Erik från P08 samt Rasmus Wallenius från div 7-laget. Dessutom båda tränarna Pelle och Kevin på bänken.
Det var oerhört blåsigt på Brandthovda IP idag och Syrianska hade medvind i första halvlek.
De är bollskickliga och bemästrade faktiskt den ojämna planen bättre än oss.
Mitt i andra halvlek tog de ledningen genom nr 11 Julius Dag som fick på en stenhård halvvolley i vänstra hörnet.
Efter det hade Oscar en boll inne som tyvärr blev bortdömd för offside, hårfint.
Syrianska håller 0-1 ledning efter en ganska medioker första halvlek, framförallt för vår sida.
1' Stenhård frispark av Syrianska som Robin boxar bort med båda händerna
7' David Curtolo lägger en skruvad frispark som går precis utanför högra krysset
8' Friläge för Syrianska när Robin är långt ute och spelaren lobbar över honom men bollen studsar utanför stolpen och tar i burgaveln
22' 0-1 Syrianska genom nr 11 Julius Dag som springer loss på en djupledsboll från deras mittback och drar på ett överraskande skott på halvvolley, en drömträff som Robin är chanslös på
28' Bra frispark av Hampus som målvakten räddar till hörna vid stolproten
28' Hampus tar hörnan från vänster och Oscar nickskarvar bollen över ribban
32' Ny hörna för Oden som Syrianska rensar bort till Elvin som slår ett bra inlägg från vänster, Karwan nickskarvar bollen vidare till Oscar som trycker in bollen i mål - men det blir avvinkat för offside!
34' Djupledsboll av Syrianska som fångas upp av förre Oden-spelaren Patient, han fintar bort Martin och skjuter ett skott som smiter tätt utanför vänstra stolpen
42' Julius Dag kroppsfintar sig förbi Elvin till höger i straffområdet och skjuter ett stenhårt skott som Robin räddar till hörna
44' Gult kort på nr 18 i Syrianska för armbågstackling
----------

i andra halvlek hade vi vinden i ryggen och vi kom ut på ett mycket bra sätt. Skapade mer chanser på en kvart än vad vi gjorde under hela första halvlek. Efter en ribbnick av Martin kom en rättvis kvittering när Casper vann bollen vid mittlinjen, passade Karwan som skarvade vidare till just Casper som gick på djupet och sköt in 1-1 med en stenhård bredsida!
Nu trodde vi att vi skulle växla upp och vinna matchen men på något sätt fick Syrianska ny energi och tog över matchen igen. Möjligen blev vi lite passiva, vilket var onödigt med tanke på att vi hade fördel av medvinden.
Huromhelst så lyckades Syrianska spela sig förbi vår förstapress vilket gav ett friläge för nr 77 som satte 1-2 med ett lågt skott i bortre hörnet.
Vi kunde inte komma tillbaka utan det var snarare Robin och Oscar som räddade oss från fler insläppta mål när Syrianska spräckte vår förlustnolla på hemmaplan denna säsong.
Vi föll ner från fjärde till sjätte plats i och med att Västerås FC besegrade Bosnisk med 4-2.
Men fullt godkänt med tanke på att vi är enda uppflyttade laget från femman. Lite välförtjänt vila väntar nu innan vi drar igång inför höstsäsongen igen.
Till matchens lirare utser vi Robin som gjorde 7 räddningar. Oscar dessutom briljant igen som mittback.
2:a halvlek
48' Hörna av Hampus från höger som Martin nickar i ribban, bollen studsar ut till Simon som skjuter direkt men bollen går utanför vänstra stolpen
49' Bollvinst av Simon på Syrianskas planhalva och han skjuter hårt men bollen går över ribban i medvinden
50' Gult kort på David Curtolo som tar en för laget när Syrianska har en farlig kontring efter Oden-hörna
51' Gult kort på nr 17 i Syrianska som sparkar bort bollen efter avblåsning
59' 1-1 Oden genom Casper (assist Karwan)
62' Farlig frispark av Syrianska som ändrar riktning i vår mur men Robin hinner med och räddar
68' Julius Dag får på ett hårt skott som Robin räddar
69' Gult kort på Martin för fasthållning
72' 1-2 Syrianska nr 77 på friläge
82' Simon spelar fram Casper som skjuter men återigen får bollen för hög fart och höjd i medvinden och går över ribban
86' Skott av Syrianska som styr på någon men Robin lyckas blockera bollen som studsar mot vårt mål och där hinner Oscar dit och rensar till hörna innan motståndaren hinner stöta in den i mål
89' Ny räddning av Robin då Syrianska är ytterst nära att utöka sin ledning